Internet of Things

Hem, byggnader, bilar, industrimaskiner… Snart finns det inte en sak som inte är uppkopplad och kommunicerar med sin omgivning. Internet of Things – sakernas internet, är här för att stanna.

IoT – en uppkopplad värld

Internet of Things (IoT), innebär att fysiska objekt är uppkopplade till internet och självständigt kan kommunicera med andra enheter i ett ständigt växande ekosystem. Nästan vilket objekt som helst kan förvandlas till en IoT-enhet – allt från vardagliga saker i vårt hem till uppkopplade enheter i fabriker, jordbruk, fordon och städer.

Idag finns miljarder uppkopplade IoT-enheter och antalet växer lavinartat. För att klara denna belastning behövs mer utrymme på mobilnäten. Lösningen är 5G – en motorväg för information som är utvecklad för att klara en framtid där mer eller mindre allt kan kopplas upp.

5G-teknologi – nyckeln till IoTs fulla potential

I framtidens samhälle är allt från polis och brandkår till industrirobotar och transportsystem uppkopplade. Något som förstås ställer krav på leverans av driftsäkra, robusta och säkerhetsmässigt fungerande nät. Med en prestanda och stabilitet som vida överträffar 4G är 5G den främsta möjliggöraren för utvecklingen av smarta samhällen. Våra konsulter har internationell erfarenhet av att hjälpa stora operatörer och ledande leverantörer med nätutbyggnad och nättransformation för att klara den stora omställning vi står inför.

IoT – från smarta kaffekokare till uppkopplade industrisystem

Smarta och uppkopplade föremål påverkar allt från vårt privatliv till samhället i stort.

IoT – från smarta kaffekokare till uppkopplade industrisystem

Smarta och uppkopplade föremål påverkar allt från vårt privatliv till samhället i stort.